Projektnyitó

Az Európai Unió támogatásával mintegy 36 millió forint értékű beruházással felújításra került a Móricz Zsigmond Gimnázium természettudományos laboratóriuma. A korszerűsítés az Új Széchenyi Terv „Természettudományos oktatás komplex megújítása a Móricz Zsigmond Gimnáziumban”című, TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0013 azonosítószámú projektjének egyik résztevékenysége. A projektet kedvezményezettként a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ kezdte meg, jogutód szervezetként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ folytatja annak megvalósítását; a projekt teljes mérete 305 426 571Ft. 

A sikeres pályázatnak köszönhetően a gimnázium magas földszintjén két, egyenként 18-18 tanulót befogadni képes (igény szerint összenyitható) ikerlabor, valamint tanári szoba, szertár, vegyszerraktár / előkészítő helyiség, öltöző helyiség / tanterem, tágas fogadótér került kialakításra. A természettudományos laboratórium legmodernebb eszközökkel(digitális mikroszkópok, mérőműszerek, informatikai-és kísérleti eszközök) történő felszerelése előreláthatóan júniusban történik meg annak érdekében, hogy a következő tanévben már teljes mértékben felszerelt oktatási komplexum várja tanulóinkat. A korszerű oktatási eszközök alkalmazására jó példa, hogy a laborban beüzemelésre kerül interaktív 3Dtananyag vetítésére és fejlesztésére alkalmas infokommunikációs technológia is.

A pályázat fontos eleme, hogy a gimnázium diáksága mellett tizenegy szentendrei, valamint környékbeli általános iskola tanulói és tanárai is részt vesznek a programban, és délelőttönként fizika, biológia, földrajz és kémia órákat tartanak majd az új létesítményben. További lényeges projekt tevékenység, hogy tanáraink és a laboratórium működtetésében feladatot vállaló kollégáink részére laborhasználati és módszertani továbbképzések valósultak meg az elmúlt időszakban. A tárgyieszköz-és laborfejlesztés lehetővé teszi, hogy a természettudományos tantárgyakat tanuló diákokat magasabb óraszámban, bontott csoportban és olyan gyakorlati képzésben részesítsék, amelyre korábban nem volt lehetőség.

A felsorolt projekt tevékenységekről a hivatalos projektindítás alkalmával – nyitókonferencia keretében - részletesen beszámoltunk a projektben közvetlenül és közvetett módon érintett célcsoportoknak. A konferencián a partneriskolák tanárai, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentendrei Tankerületének munkatársai, a gimnáziumoktatói és diákjai, társ projektek képviselői, valamint sokan mások is részt vettek.

 

Az elnyert támogatás összege: 305 426 571,- Ft;

A projekt megvalósítás időszaka:2013. február 01. - 2014. július 31.;

Kedvezményezettek:Klebelsberg Intézményfenntartó Központ;

Projektazonosító: TÁMOP-3.1.3-11/1-2012-0013;

 

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentendrei Tankerület

Cím: 2000 Szentendre, Kálvária út 16.